Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer=pomysł grania?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie wszytskich czytelników.

Otóż tworzy nowy serwer minecraft i mam pare pytań co do graczy.Tworze powoli mape do serwera lecz to nie będzie mapa płaska lecz coś w stylu freebuild.Nie chce nic "sztucznego " na serwerze typu jakieś obrazki z wełny czy coś ponieważ chciałbym nadać grze styl średniowiecza z odrobinka XXw. Czy taki serwer by mi wypalił? Czy byli by chętni gracze do zagrania na takim serwerze.Mam na nim jakby głowne "miasteczko-wieś" w której będą potrzebne budynki.Chciałbym wprowadzić klany+ jakieś mini wojenki.

Na serwerze będą prowadzone eventy oraz dzień gracza (polegał by on na tym,że każdy gracz w swoim domku by miał skrzynke specjalną na ten dzień i co jakiś czas jakiś item by się w niej pojawiał np.jedzenie.)

Serwer jak pisałem wyżej by był na styl freebuild.

Propozycje na nowe rzeczy które mógłbym dodać na serwer prosze pisać w komentarzach.

PS:Serwer na start by był hamachi (20/24h) z tego względu iż nie wiem czy ktoś by chciał zagrać , zależy do ilości graczy jak będzie więcej osób przeniose serwer bez hamachi.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Witam serdecznie wszytskich czytelników.

Otóż tworzy nowy serwer minecraft i mam pare pytań co do graczy.Tworze powoli mape do serwera lecz to nie będzie mapa płaska lecz coś w stylu freebuild.Nie chce nic "sztucznego " na serwerze typu jakieś obrazki z wełny czy coś ponieważ chciałbym nadać grze styl średniowiecza z odrobinka XXw. Czy taki serwer by mi wypalił? Czy byli by chętni gracze do zagrania na takim serwerze.Mam na nim jakby głowne "miasteczko-wieś" w której będą potrzebne budynki.Chciałbym wprowadzić klany+ jakieś mini wojenki.

Na serwerze będą prowadzone eventy oraz dzień gracza (polegał by on na tym,że każdy gracz w swoim domku by miał skrzynke specjalną na ten dzień i co jakiś czas jakiś item by się w niej pojawiał np.jedzenie.)

Serwer jak pisałem wyżej by był na styl freebuild.

Propozycje na nowe rzeczy które mógłbym dodać na serwer prosze pisać w komentarzach.

PS:Serwer na start by był hamachi (20/24h) z tego względu iż nie wiem czy ktoś by chciał zagrać , zależy do ilości graczy jak będzie więcej osób przeniose serwer bez hamachi.

Kolejny freebulid? Nie. Hamachi? Odrazu odpycha...

Pomogłem?? Naciśnij "Lubię to"

Opublikowano

Hamachi odpycha. I musze cię zmartwić ten pomysł nażuciło sobie już wiele serwerów sam widziałem takich z 4.

Jednak możesz dodać coś co będzie zachecało graczy ja na swoim serwie free-build stawiałem z początku mnóstwo eventów i gier,

potem gdy już się rozkręcił zmniejszyłem ilość eventów a graczy i tak było więcej :)

reklama.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...